Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (2024)

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (1)

Nu de iPhone 15-serie waarschijnlijk in september uitkomt, is het een lastige tijd voor de iPhone 14 Pro.

We zijn dicht genoeg bij de volgende modellen dat het de moeite waard kan zijn om te wachten en een van die modellen te kopen of een iPhone 14 Pro voor minder te kopen als het niet meer het nieuwste model is. Maar op het moment van schrijven zijn we nog ver genoeg verwijderd van de lancering van de iPhone 15 om ons in die lastige tussenperiode te bevinden.

Dus wat moet je doen? Hieronder hebben we gekeken naar de belangrijkste dingen die je moet overwegen voordat je nu een iPhone 14 Pro koopt, inclusief de bovenstaande factoren, samen met de waarschijnlijke upgrades die je zou krijgen door in plaats daarvan te wachten op een iPhone 15 Pro, en de aankomende verkopen die van invloed kunnen zijn op de prijs van de iPhone 14 Pro.

Wacht even als je de iPhone 14 Pro voor minder wilt kopen

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (2)

Als er een nieuwe iPhone uitkomt, daalt het vorige model meestal snel in prijs. Met de lancering van de iPhone 15 Pro (waarschijnlijk in september) verwachten we dan ook een prijsdaling van de iPhone 14 Pro.

Het is waarschijnlijk dat Apple stopt met de verkoop van de telefoon in zijn eigen online winkel, maar externe partijen hebben waarschijnlijk nog voorraad die ze graag willen verkopen, dus dat is een ideaal moment om een iPhone 14 Pro met korting te kopen.

Dat gezegd hebbende, hoef je niet per se te wachten op de iPhone 15 Pro, want Amazon Prime Day 2023 vindt naar verwachting half juli plaats. Het is onwaarschijnlijk dat we daar grote kortingen op de iPhone 14 Pro zullen zien, maar er zijn misschien wel wat kleine kortingen te halen.

De grootste aanbiedingen zouden wel eens op Black Friday kunnen komen. Met Black Friday komen er vaak aanzienlijke kortingen op smartphones oud en nieuw, dus wellicht heb je de kans om een iPhone 14 Pro tegen een redelijk prijspunt te kunnen vinden, omdat hij dan niet meer het nieuwste model is.

Koop nu als je zo snel mogelijk een van de beste telefoons wilt hebben

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (3)

Wachten is niet voor iedereen weggelegd, vooral niet als je huidige telefoon dood, beschadigd of al een paar jaar oud is. Misschien wil je binnenkort echt een upgrade, of heb je die zelfs nodig, en in dat geval kun je een iPhone 14 Pro kopen.

De iPhone 14 Pro is een van de allerbeste telefoons die je kunt kopen, en hij zal nog steeds tot de top behoren als de iPhone 15 Pro wordt gelanceerd.

Hij heeft een krachtige chipset, een high-end design, competitieve camera's en een slim Dynamic Island, dat je op dit moment op geen enkel ander toestel zult vinden, behalve op de iPhone 14 Pro Max.

Je krijgt dus een geweldige telefoon die zijn hoge prijs rechtvaardigt, zelfs nu nog, maanden na de lancering.

Wacht als je upgrades wilt voor het ontwerp en de oplaadpoort

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (4)

Twee belangrijke upgrades die we verwachten van de iPhone 15 Pro zijn de oplaadpoort, met een verwachte overstap van Lightning naar USB-C, en het ontwerp, zoals de titanium zijkanten en dunnere randen.

Als dat dingen zijn die je belangrijk vindt, dan kun je beter wachten en de iPhone 15 Pro kopen.

Dit zijn niet de enige upgrades die we verwachten, maar de andere klinken tot nu toe minder belangrijk. Er komt vrijwel zeker een nieuwe chipset, maar omdat de iPhone 14 Pro al enorm krachtig is, zul je waarschijnlijk niet veel verschil merken.

Er wordt ook gesproken over mogelijk een nieuwe sensor voor een van de camera's, maar dat is nog onduidelijk, en de basisopstelling zal waarschijnlijk hetzelfde blijven, met waarschijnlijk een 48MP primaire camera, een 12MP groothoekcamera en een 12MP telefoto camera met 3x optische zoom.

Koop nu een iPhone als je meer geïnteresseerd bent in de iPhone 16 Pro dan in de iPhone 15 Pro

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (5)

We verwachten geen grote upgrades voor de camera's, het scherm of de batterij met de iPhone 15 Pro, dus als dat dingen zijn waar je veel om geeft, kun je gerust de iPhone 14 Pro kopen en misschien upgraden naar de iPhone 16 Pro eind 2024.

We hebben nog niet veel gehoord over de aankomende smartphone, maar wat we wel hebben gehoord, wijst erop dat de iPhone 16 Pro een groter scherm van 6,3 inch krijgt. Door dat extra formaat kan Apple misschien ook een grotere batterij of verbeterde camera's toevoegen, waaronder misschien een periscooplens, en misschien zelfs under-display Face ID.

Met andere woorden, de iPhone 16 Pro klinkt alsof het een veel grotere upgrade zou kunnen zijn dan de iPhone 15 Pro, maar omdat dat nog ruim een jaar duurt, stellen we niet voor om tot die tijd niets te kopen. Koop gewoon een iPhone 14 Pro en, als de iPhone 16 Pro iets voor jou lijkt, ben je tegen die tijd misschien klaar om weer te upgraden.

Krijg dagelijks inzicht, inspiratie en aanbiedingen in je inbox

Meld u aan om dagelijks het laatste nieuws, recensies, opinies, analyses, deals en meer uit de technische wereld te ontvangen.

Maak je hoe dan ook geen zorgen om de ondersteuning

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (6)

Tot slot hoef je niet bang te zijn dat Apple de ondersteuning van de iPhone 14 Pro binnenkort zal stopzetten. Afgezien van het feit dat hij minder dan een jaar oud is, is Apple ook erg goed in het ondersteunen van zijn telefoons, updates tot 6 jaar lang zijn niet ongewoon.

Als je bedenkt dat Android-telefoons meestal maar tussen de twee en vier jaar Android OS-updates krijgen, betekent dit dat elke Apple telefoon die in de afgelopen twee jaar is gemaakt op zijn minst net zo lang wordt ondersteund als de nieuwste Android flagships, en in veel gevallen langer.

  • Beste iPhone 2023: welke telefoon van Apple is de beste?

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (7)

Jouri Altorf

Redacteur

Jouri is redacteur bij TechRadar Benelux, en heeft een passie voor esports en de laatste technische snufjes. iOS ligt hem nog steeds niet, ondanks dat iedereen om hem heen met een iPhone rondloopt.

Met ondersteuning van

  • James Rogerson

Meer over iphone

iPhone 16 krijgt misschien extra RAM en opslag, speciaal voor AIScoor nu tot 60 euro extra inruilwaarde op een nieuwe iPhone

Nieuwste

Samsung Galaxy S25 Ultra-renders hinten naar een nieuw design
BEKIJK MEER NIEUWSTE►

Meest populair
Onweerstaanbiedingen van Coolblue: Philips Hue lampen voor een prikkie

By TechRadar Benelux

De MSI Vector 17HX is klaar voor de toekomst met 14e generatie Intel-chip en Wi-Fi 7

By TechRadar Benelux

Vier valkuilen van goedkope smartphones

By Jouri Altorf

Is een PS5 SSD zijn geld nog waard in 2024?

By Cas Kulk

De PS5 Pro moet deze 5 functies hebben

By Jouri Altorf

Vier redenen om je oude pc te vervangen door een iMac

By TechRadar Benelux

Maak veilige back-ups van al je apparaten met de Synology BeeDrive externe SSD

By TechRadar Benelux

Vier redenen om te upgraden naar de Samsung Galaxy S24

By TechRadar Benelux

Onze favoriete tv's op CES: van OLED tot micro-LED en meer

By Bram Lodewijks

Waarom onze verwachtingen voor de LG B4 OLED TV erg hooggespannen zijn

By Cas Kulk

Samsung OLED TV's waren fantastisch in 2023 - dit is hoe ze aan de top kunnen blijven

By Jouri Altorf

Moet je de iPhone 14 Pro nu kopen of wachten op de iPhone 15 Pro? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6334

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.