Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (2024)

Werken uw medewerkers verspreid over meerdere vestigingen? En wordt er regelmatig thuis, onderweg of op locatie gewerkt? Dan is het belangrijk om goed na te denken hoe uw medewerkers zo optimaal mogelijk kunnen samenwerken en gebruik kunnen maken van dezelfde applicaties en systemen, zonder concessies te doen op het gebied van beveiliging.

Met een op IP-VPN gebaseerd bedrijfsnetwerk maakt u één betrouwbaar, kosteneffectief netwerk tussen al uw vestigingen en/of datacentra. Medewerkers op verschillende locaties werken voortaan samen alsof ze zich samen op één plek bevinden. Zelfs als dit vestigingen in het buitenland zijn. Bij DataWeb krijgen we hier regelmatig vragen over. In dit artikel geven wij dan ook antwoord op de vraag “Wat is IP-VPN nu precies?”.

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (1)

Wat is IP-VPN?

IP-VPN is een Virtual Private Network op basis van het internetprotocol (IP). Met IP-VPN creëert u een gesloten bedrijfsnetwerk met lage latency, specifiek voor uw organisatie. Het netwerk is volledig afgesloten van het world wide web. Hierdoor is het netwerk zeer veilig en optimaal beschermd tegen virussen, hackers en spyware. Binnen dit netwerk kunnen gebruikers en apparaten met elkaar samenwerken en met elkaar communiceren. Een IP-VPN is eenvoudig uit te breiden naar nieuwe locaties en datacentra. DataWeb koppelt de verschillende vestigingen en/of datacentra middels MPLS (Multi Protocol Label Switching).

Een eigen IP-VPN voor uw bedrijf?

DataWeb regelt het voor u. We begeleiden dit van A tot Z, met als voordeel dat u slechts één aanspreekpunt heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag informatie aan

IP-VPN vs. VPN

Internet Protocol Virtual Private Networks (IP-VPN’s) zijn vergelijkbaar met Virtual Private Networks (VPN’s). Het belangrijkste verschil tussen beide technologieën zit hem in de laag op het OSI-model. Het OSI-model is een gestandaardiseerd referentiemodel voor open communicatie.

VPN

Een VPN werkt op laag 3 en 4 van het OSI-model, wat inhoudt dat een openbare internet gateway gebruikt wordt om verbinding met het bedrijfsnetwerk te maken. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het openbare internet is het niet mogelijk om te garanderen dat het netwerkverkeer de kortste route van locatie A naar locatie B neemt. Er kan ook geen garantie worden gegeven ten aanzien van de prestaties van de verbinding tussen de locatie van de werknemer en het bedrijfsnetwerk. Dit heeft tot gevolg dat bij het gebruik van bepaalde diensten problemen kunnen ontstaan.

VPN’s werken het beste voor kleine bedrijven of eenmanszaken, waar medewerkers niet vaak verbinding hoeven te maken met het bedrijfsintranet. Ook is veiligheid hier meestal geen noodzaak.

IP-VPN

Een IP-VPN werkt op laag 3 van het OSI-model. Dit houdt in dat verkeer tussen de diverse bedrijfslocaties via het netwerk van DataWeb getransporteerd wordt. Hierbij staat geen enkele bedrijfslocatie in directe verbinding met het internet. Hierdoor is een IP-VPN veiliger dan een VPN, heeft een véél lagere latency en heeft minder hubjes en hopjes op het netwerk.

IP-VPN’s zijn ideaal voor middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen. Daar waar meerdere medewerkers en vestigingen de mogelijkheid moeten krijgen om te verbinden met het bedrijfsintranet op afstand. Veiligheid tijdens het verwerken van gevoelige bedrijfsinformatie is daarmee verzekerd. IP-VPN is ook nuttig voor het beter dienen van VoIP, video-conferencing en clouddiensten.

Een beveiligd bedrijfsnetwerk zonder omkijken

Eén betrouwbaar, kosteneffectief netwerk tussen al uw vestigingen creëren? DataWeb regelt de verbinding, installeert de hardware en zorgt voor het beheer en het onderhoud van uw bedrijfsnetwerk. Graag bespreken wij uw huidige situatie en nemen wij uw wensen rondom beveiliging door. Zodoende kunnen wij u adviseren over de best passende opties voor uw organisatie. Neem contact op viasales@dataweb.nlof bel 070 381 92 18.

Creëer één gesloten netwerk voor uw vestigingen en datacentra

DataWeb adviseert u graag over de best passende optie voor uw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag informatie aan

informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij horen graag uw vragen. Bel ons direct of maak gebruik van onderstaand formulier, dan nemen wij op korte termijn contact met u op.

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (2)

Dit maakt ons anders

Geen keuzemenu. De expert direct aan de lijn

Persoonlijke begeleiding van A tot Z.

We gaan geen uitdaging uit de weg

Al 25 jaar specialist in het vinden van oplossingen

Door onze ervaring leveren we sneller dan elke andere provider

We leveren altijd en overal

Meer dan 1000 bedrijven gingen je voor

Voor bedrijven, overheden en non-profit

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (3)

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (4)

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (5)

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (6)

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (7)

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (8)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vraag informatie aan

Wat is IP-VPN? En wat is het verschil met VPN? - Dataweb, zakelijk ISP (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5761

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.