Wat is een VPN-router en hoe een instellen (2024) | PIA VPN (2024)

Een VPN-router is hetzelfde als de router die u thuis gebruikt om te verbinden met uw breedbandinternetdienst, alleen is hier VPN-software op geïnstalleerd. Dit betekent dat u een VPN niet op uw computers, smartphones of smart tv's hoeft te installeren, omdat uw verbinding beschermd wordt op het netwerkniveau.

U moet er eerst zeker van zijn dat uw router compatibel is met VPN-software. De software installeren kan moeilijk zijn en er is mogelijk wat technische kennis voor vereist. U kunt PIA installeren op uw ondersteunde router door deze instructies te volgen. Voor de meeste gebruikers raden we FlashRouters aan. FlashRouters zijn ontwikkeld om met VPN-software te gebruiken en ze kunnen makkelijk ingesteld worden zonder dat hier technische kennis voor vereist is.

Elke router waar u een VPN op kan installeren zal u dezelfde beveiligingsvoordelen geven, omdat het de VPN en niet de router is die uw netwerk beschermt. Dat gezegd hebbende, raden we onze gebruikers meestal FlashRouters aan, omdat ze makkelijk te installeren en gebruiken zijn en hier geen technische kennis voor vereist is.

Een VPN-router werkt net als een normale VPN. U kunt kiezen uit dezelfde serverlocaties, profiteren van dezelfde kwalitatieve gegevensversleuteling en gebruikmaken van geavanceerde functies zoals split tunneling en advertentieblokkering. Het enige verschil is dat de VPN op uw router geïnstalleerd is, in plaats van op uw computer, tablet, smartphone of een ander verbonden apparaat.

Alle VPN's vertragen uw verbinding tot op zekere hoogte, maar de VPN installeren op uw router in plaats van op uw apparaten zal uw verbindingssnelheid niet heel veel beïnvloeden. De VPN van PIA is een van de snelste die u kunt vinden, met een NextGen-servernetwerk dat geoptimaliseerd is voor 10 Gbps-verbindingen (dat is snel!).

Een VPN-router beschermt absoluut elk apparaat dat verbonden wordt met uw netwerk. Als het apparaat internetconnectiviteit heeft, dan is bescherming met een VPN-router mogelijk. Dit omvat smart tv's, gameconsoles en IoT-apparaten (zoals slimme apparaten, camera's, luidsprekers, lampen en meer).

Wat is een VPN-router en hoe een instellen (2024) | PIA VPN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5332

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.