Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

De meest voorkomende VPN-problemen oplossen: in het kort

De meeste veel voorkomende VPN-problemen kunnen snel en eenvoudig worden opgelost. Soms moet de VPN gewoon goed worden geconfigureerd voordat deze klaar is voor gebruik. Het kan ook zijn dat het probleem ligt bij de website die je probeert te openen. Wat het probleem ook is, er is altijd een oplossing!

Laat jouw VPN jou geen verbinding met het internet maken? Probeer dan een van de volgende oplossingen:

  • Zorg ervoor dat je verbinding hebt met het internet zonder de VPN.
  • Reset je router en/of apparaat.
  • Voeg de VPN toe aan de whitelist van jouw firewall.
  • Werk je VPN-software bij.
  • Zet je VPN terug naar de standaardinstellingen.
  • Open de poorten die jouw VPN nodig heeft.

Werkt jouw e-mail of Netflix niet als je een VPN gebruikt? Of is je internetverbinding erg traag als de VPN aanstaat? Lees verder voor deze en meer veel voorkomende VPN-problemen en de bijbehorende oplossingen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je VPN niet naar behoren werkt. Misschien kun je geen of maar kort verbinding maken met het internet terwijl je een VPN gebruikt. Of je wordt geconfronteerd met een proxy-foutmelding wanneer je Netflix probeert te kijken. Er zijn verschillende technische problemen die je kunt tegenkomen tijdens het gebruik van een VPN. Gelukkig zijn deze problemen eenvoudig op te lossen.

Snelle oplossingen voor jouw VPN-problemen

In dit artikel bespreken we de meest voorkomende VPN-problemen en de bijbehorende oplossingen. We gaan hier later dieper op in, maar voor nu volgt hieronder een kort overzicht van mogelijke oorzaken en oplossingen.

VPN-probleemMogelijke oorzaakOplossing
Kan geen verbinding maken met internetHet niet kunnen verbinden met het internet met een VPN wordt vaak veroorzaakt door firewalls, geblokkeerde poorten, verouderde VPN-software, of gewoon een defect van je router.Zorg ervoor dat jouw firewall het gebruik van de VPN toestaat, dat je VPN-software is bijgewerkt, en dat de juiste poorten niet worden geblokkeerd.
Lage snelheidTrage VPN-verbindingen kunnen het gevolg zijn van een drukke server, jouw afstand tot de server, jouw netwerk of het VPN-protocol.Maak verbinding met een snellere server of een server die zich fysiek dichter bij je locatie bevindt, of gebruik een sneller netwerk of VPN-protocol.
Netflix VPN/proxy banDe belangrijkste reden dat VPN-gebruikers geen toegang krijgen tot Netflix is dat Netflix VPN-servers blokkeert.Maak verbinding met een andere server, gebruik een dedicated server voor streaming, gebruik de incognitomodus, of wis je cache en cookies.
E-mails worden niet verstuurd Het kan zijn dat jouw e-mailprovider je VPN blokkeert, of dat jouw VPN een onveilige e-mailpoort blokkeert.Schakel over naar een andere VPN-server, gebruik een andere poort voor e-mailen, of activeer split-tunneling.

Geen internet: waarom werkt mijn verbinding niet met een VPN?

Misschien heb je dit probleem al eens eerder gehad: je start je VPN-software op en plotseling geven webpagina’s foutmeldingen terug, e-mails worden niet verzonden en streamen is onmogelijk. Jouw VPN laat jou, om wat voor reden dan ook, geen verbinding maken met het internet.

Er zijn diverse verklaringen mogelijk voor het falen van jouw VPN-verbinding, maar laten we beginnen met de basis. Hier zijn enkele algemene tips voor het oplossen van veel voorkomende problemen:

  1. Controleer je internetverbinding om er zeker van te zijn dat deze verbonden is.
  2. Als je het wifinetwerk thuis gebruikt, probeer dan de verbinding met het netwerk te verbreken en opnieuw te verbinden. Open vervolgens een pagina zonder de VPN.
  3. Als dat niet werkt, reset dan je router en jouw apparaat. Mogelijk moet je contact opnemen met jouw internetprovider als je de storing van je internetverbinding niet zelf kunt verhelpen.

Redenen waarom je VPN-software jouw internetverbinding kan verstoren

Als jouw verbinding in orde is en je nog steeds niet kunt internetten met een VPN, kan er een ander soort probleem zijn. Hier volgt een kort overzicht van veel voorkomende VPN-gerelateerde redenen voor verbindingsfouten, foutmeldingen en andere netwerkproblemen:

  • Het kan zijn dat je firewall de VPN blokkeert. Verbindingsproblemen worden vaak veroorzaakt door firewalls. Je kunt dit eenvoudig oplossen. Open je firewall-instellingen, voeg de VPN-app toe aan de lijst met toegestane apps en probeer het opnieuw.
  • De VPN-software is misschien verouderd. Controleer jouw VPN-updates om er zeker van te zijn dat je de meest recente versie van de software hebt geïnstalleerd. Oude software kan namelijk vol zitten met kwetsbaarheden.
  • Je VPN-instellingen zijn mogelijk verkeerd geconfigureerd. Herstel de VPN naar de standaardinstellingen en kijk of dit het probleem oplost.
  • De poorten die je nodig hebt om jouw VPN te laten werken zijn mogelijk geblokkeerd. Poorten zijn virtuele locaties waar informatie naartoe wordt gestuurd. Elke poort is toegewezen aan een bepaald type verkeer, dus e-mails gaan via de ene poort terwijl webpagina’s via een andere poort gaan. Er zijn veel poorten die door veel verschillende protocollen en providers worden gebruikt, maar VPN’s werken meestal met poort 1194 TCP/UDP en poort 443 TCP. Je kunt je systeem handmatig op een van deze poorten instellen, maar dit proces is vrij geavanceerd en kan allerlei problemen veroorzaken. In plaats daarvan raden we je aan om contact op te nemen met jouw internetprovider of de klantenondersteuning van je VPN. Je kunt hen vragen het probleem op te lossen.

Slechte verbindingssnelheid: waarom is mijn internet zo traag?

Problemen met de snelheid van een VPN kunnen erg vervelend zijn. Het heeft niet veel zin om je te abonneren op een VPN-provider als het je verbinding te traag maakt om eenvoudige taken uit te voeren zoals surfen op het web. VPN’s zullen je verbinding doorgaans iets vertragen omdat al je data versleuteld wordt en daarna via servers van de VPN-provider wordt omgeleid. Toch zouden de verminderde snelheden verwaarloosbaar of onmerkbaar moeten zijn met een VPN-service van hoge kwaliteit.

Kies een snelle VPN

De beste manier om slechte verbindingssnelheden te vermijden is investeren in een snelle VPN. Surfshark is wat ons betreft een aanrader. Deze VPN is veilig en anoniem en je levert niet in op internetsnelheid. Surfshark is de dienst die consequent de beste resultaten boekt, zowel bij dagelijks gebruik als in onze uitgebreide snelheidstests.

Als je nog geen VPN hebt of op zoek bent naar een andere provider, is het misschien een goed idee om Surfshark eens te proberen. Een groot pluspunt van deze VPN-dienst is de gunstige prijs. Je krijgt hoge kwaliteit voor slechts een paar euro per maand.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

Het kiezen van VPN’s van mindere kwaliteit kan eventuele snelheidsproblemen die je hebt verergeren. Dit is zeker het geval als je een gratis VPN gebruikt met lage datalimieten of een beperkt aantal servers.

Maar zelfs als je geabonneerd bent op de beste VPN in de markt, kan het zijn dat jouw verbinding nog steeds langzamer is dan je zou willen. Een paar mogelijke scenario’s kunnen dit verklaren:

Reden voor VPN-probleemBeschrijvingOplossing
Drukke serverAls er te veel gebruikers op een enkele VPN-server zijn zal je VPN-verbindingssnelheid vertragen.Maak verbinding met een VPN-server met minder gebruikers.
AfstandHoe verder weg je bent van de gekozen VPN-server, hoe trager je snelheid zal zijn.Maak verbinding met een VPN-server dichter bij jouw locatie.
NetwerkprotocolVerschillende VPN-protocollen verzenden en ontvangen datapakketten met verschillende snelheden. Dit heeft invloed op je verbinding.Gebruik UDP als het standaard VPN-protocol.
Trage internetverbindingEen trage internetverbinding zonder VPN zal vaak alleen maar trager worden met een VPN.Sluit apparaten en processen af of start het systeem opnieuw op.

We gaan hieronder dieper in op al deze problemen en de bijbehorende oplossingen.

Drukke server

Het is mogelijk dat de trage VPN-server waarmee je bent verbonden veroorzaakt wordt doordat een groot aantal mensen tegelijkertijd verbinding maken. Dit wordt servercongestie genoemd. Maak simpelweg verbinding met een paar andere servers om een idee te krijgen van het verkeersvolume van elke server. Als je VPN duizenden servers heeft om uit te kiezen, heb je een grotere kans om een snellere VPN-server te vinden met minder gebruikers.

Servercongestie is een veel voorkomend probleem van gratis VPN’s. De bedrijven die deze VPN-diensten produceren, hebben meestal niet de middelen om meer dan een handvol VPN-servers tegelijk te exploiteren. Hierdoor hebben gebruikers geen andere keuze dan dezelfde overvolle server tegelijk te delen. Houd er rekening mee dat servercongestie zelfs de beste VPN’s kan teisteren, vooral tijdens piekuren.

Afstand

De afstand tussen jou en de server heeft ook een groot effect op de snelheid. Een server in de buurt heeft minder tijd nodig om gegevens van en naar je apparaat te verzenden dan een server aan de andere kant van de wereld.

Soms is het echter nodig om een server te kiezen die verder weg staat, bijvoorbeeld wanneer je een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde content. Als je in Nederland bent maar naar de Amerikaanse Netflix wilt kijken, zul je een VPN-server in de Verenigde Staten moeten gebruiken. In deze gevallen is het van cruciaal belang om een relatief onbezette server te vinden.

Netwerkprotocol

De snelheid van jouw VPN-verbinding wordt ook bepaald door je netwerkprotocol, dus zorg ervoor dat je het juiste netwerkprotocol gebruikt voor jouw activiteiten.

Al je internetcommunicatie wordt mogelijk gemaakt door één van de twee datatransmissieprotocollen: TCP (Transmission Control Protocol) en UDP (User Datagram Protocol). Beide protocollen dragen gegevens over het internet over en bundelen jouw gegevens in kleinere eenheden die datapakketten worden genoemd. De methoden die ze gebruiken zijn verschillend:

NetwerkprotocolBeschrijving
TCPTCP verstuurt elk gegevenspakket in een sequentie. Het is langzamer dan UDP, maar levert gegevens nauwkeurig en volledig af. Hierdoor is het betrouwbaarder. Dit protocol is beter geschikt voor bestandsoverdracht, het verzenden van e-mails en surfen op het web.
UDPUDP verstuurt een grote hoeveelheid gegevenspakketten in één keer, in geen bepaalde volgorde. UDP is sneller dan TCP, maar er is een grotere kans dat bestanden beschadigd raken. Het is vooral nuttig voor real-time communicatie zoals bellen via internet en gegevensintensieve taken zoals streaming en gaming.

Als jouw VPN te langzaam is voor jouw doeleinden, probeer dan een protocol te gebruiken dat met UDP werkt.

Je kunt jouw VPN-protocollen meestal wijzigen door de instellingen van je VPN-app aan te passen. Niet alle VPN’s bieden dezelfde protocollen aan en soms zul je niet een breed scala aan opties hebben. Enkele van de meest populaire protocollen zijn:

  • OpenVPN (TCP of UDP): dit meest gebruikte VPN-protocol is open source.
  • Wireguard (UDP): dit nieuwe protocol krijgt steeds meer de reputatie sneller te zijn dan OpenVPN.
  • IKEv2 (UDP): dit protocol is populair onder mobiele gebruikers vanwege zijn hoge snelheid en efficiëntie.
  • Provider-specifieke protocollen: sommige providers creëren hun eigen bedrijfseigen protocollen in plaats van te kiezen voor open source-oplossingen, zoals NordVPN’s NordLynx en ExpressVPN’s Lightway.

Voor meer details over protocollen en hoe ze zich verhouden, bekijk hier onze uitsplitsing van de meest gebruikte VPN-protocollen.

Trage internetverbinding versnellen

Heb je geprobeerd je VPN-software en je apparaat op alle mogelijke manieren aan te passen en blijft je internetsnelheid traag? Dan is er een goede kans dat je internetverbinding ook al traag was zonder de VPN. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een trage internetverbinding op te lossen:

  • Stop het internetgebruik van andere apparaten die je netwerk gebruiken. Hoe meer apparaten je internetverbinding gebruiken, hoe trager deze verbinding zal zijn. Als je kind in de woonkamer Frozen op Disney Plus kijkt en je vrouw in de keuken torrents aan het downloaden is, zal de computer in je thuiskantoor er veel langer over doen om de online omgeving van je werk te laden.
  • Sluit alle onnodige tabbladen, vensters en processen. Als je te veel websites tegelijk open hebt staan of tegelijkertijd aan het downloaden en streamen bent, kan dit je verbinding ook vertragen.
  • Herstart je modem en router. Soms kunnen deze onderdelen van de hardware defect raken en een snelle gegevensoverdracht niet ondersteunen. Een eenvoudige herstart is vaak voldoende om het probleem op te lossen.
  • Gebruik een andere DNS-server. De DNS-servers van je internetprovider kunnen overbelast zijn met te veel verkeer. In dit geval is een VPN eigenlijk een deel van de oplossing. Je kunt kiezen voor een VPN met een versleutelde privé DNS, zoals ExpressVPN. De VPN-software versleutelt en routeert je DNS-vertaalverzoeken dan via de eigen DNS-servers van de VPN-provider.
  • Upgrade jouw abonnement bij je internetprovider. Het is mogelijk dat het data-abonnement van je internetprovider gewoon niet snel genoeg is om jouw gewenste activiteiten uit te voeren. Een upgrade kan dan handig zijn. Zorg er wel voor dat je de bovenstaande methoden eerst uitprobeert voordat je geld uitgeeft.
  • Neem contact op met je internetprovider. Als al het andere faalt, kan het probleem aan de kant van jouw internetprovider liggen. In dit geval is het enige wat je kunt doen contact met de dienst opnemen en deze vragen het voor jou op te lossen.

VPN werkt niet met Netflix: waarom blokkeren streamingdiensten mijn VPN?

Zoals alle streamingplatforms beperkt Netflix het bekijken van auteursrechtelijk beschermde inhoud tot de regio’s waar het recht tot uitzending heeft. Bovendien gebruikt Netflix proxy-detectietechnologie om het gebruik van proxy’s en VPN’s te screenen. Netflix doet dit om kijkers uit regio’s zonder licentie te weerhouden van het bekijken van auteursrechtelijk beschermde content. Dit betekent dat je deze beruchte m7111-5059-foutmelding kunt zien als je Netflix probeert te kijken met een VPN:

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (2)

Hoewel andere streamingdiensten, waaronder Disney Plus, HULU en Amazon Prime, ook gebruikmaken van deze VPN-blokkades, heeft Netflix de zwaarste proxy-detectiesystemen. Het bedrijf werkt hard om de IP-adressen van VPN-servers te blokkeren.

Zelfs VPN’s van de hoogste kwaliteit hebben soms moeite om de geografische beperkingen van Netflix te omzeilen. Gelukkig blijven goede VPN-providers manieren vinden om de beperkingen te omzeilen. Hier zijn een paar tips en trucs die je kunt gebruiken om Netflix en andere streamingdiensten te bekijken zonder beperkingen.

1. Gebruik een VPN die werkt met Netflix

Vanaf het allereerste begin kun je het beste een dienst kiezen die werkt met Netflix en andere streamingplatforms. Veel VPN-diensten hebben de strijd tegen Netflix al opgegeven, en hun servers zullen je niet toestaan om geografisch geblokkeerde content op het platform te bekijken. Sommige hoogwaardige VPN’s doen echter wel moeite om met Netflix en andere streamingdiensten te werken.

Een goed voorbeeld van een VPN voor Netflix is CyberGhost. Deze relatief goedkope VPN-provider heeft een geweldige reputatie als het op Netflix aankomt: het werkt bijna elke keer perfect. Als je op zoek bent naar een VPN om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix mee te kijken, raden we CyberGhost aan.

CyberGhost

Aanbieding

Bespaar 82% en krijg CyberGhost voor slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

8.9

  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk

BezoekCyberGhost

Als je al een andere VPN hebt, heb je misschien pech. Veel providers streven ernaar hun servers te laten werken met Netflix, maar er zijn ook veel VPN’s die niet werken met Netflix. Een goede VPN voor het deblokkeren is de eerste stap naar het oplossen van je Netflix-problemen.

2. Wis je cache en cookies of gebruik de incognitomodus

Wanneer je wordt geconfronteerd met een Netflix proxy-fout, moet je eerst de incognitomodus gebruiken en het opnieuw proberen, of je cache en cookies wissen. Dit zal jouw apparaat ontdoen van alle resterende locatie-id’s en cookies.

Het is gebruikelijk dat websites trackingcookies in het geheugen van je apparaat plaatsen, zodat ze meer te weten kunnen komen over je surfgedrag. Trackingcookies van derden zijn een inbreuk op je privacy en kunnen jouw locatie onthullen aan elke website die je bezoekt. Zelfs als jouw echte IP-adres wordt verborgen door een VPN. Dit betekent dat Netflix kan zien dat jouw locatie niet overeenkomt met je IP-adres, wat resulteert in een blokkering. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te omzeilen.

Cookies wissen

Volg de onderstaande stappen om je cachegeheugen en cookies te wissen in Microsoft Edge. De interface van elke browser ziet er een beetje anders uit, maar de meeste moderne browsers werken op een vergelijkbare manier. Lees ook ons uitgebreide artikel over het verwijderen en beheren van cookies, met een uitgebreide instructie per browser.

  1. Klik op de drie puntjes rechtsboven in je browser. Je krijgt nu een drop down-menu te zien.
  2. Klik op ‘Instellingen‘.
  3. In het Instellingen-menu klik je op ‘Privacy, zoeken en services‘ en scrol je naar het onderdeel ‘Browsegegevens wissen’.
  4. Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (4)
  5. Klik achter ‘Browsegegevens wissen’ op de knop ‘kiezen wat u wilt wissen‘.
  6. Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (5)
  7. Bovenin het venster dat nu verschijnt kun je een tijdsbereik aangeven waarvan je de cookies wilt wissen. Variërend van ‘Afgelopen uur’ tot ‘Gehele tijd’.
  8. Vink het vakje aan naast ‘Cookies en andere sitegegevens‘.
  9. Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (6)
  10. Klik op ‘Nu wissen‘ om te bevestigen.

Zodra dit is gedaan, kun je een nieuw scherm openen en naar Netflix gaan. Zorg ervoor dat je VPN is geactiveerd terwijl je dit doet. Met een beetje geluk kun je nu naar hartenlust series en films kijken. Zo niet, lees dan verder voor meer oplossingen.

3. Probeer een andere VPN-server

Als het wissen van je cache niet heeft geholpen, maak dan verbinding met een andere server. Dit kun je eenvoudig doen in de VPN-software:

  1. Sluit je Netflix-venster.
  2. Open je VPN.
  3. Klik op een andere serverlocatie. Als je de Amerikaanse Netflix wilt deblokkeren, zou je bijvoorbeeld ‘Denver’ kunnen kiezen in plaats van ‘New York’. Als je VPN slechts één locatie aanbiedt in het land waarvoor je Netflix wilt deblokkeren, maak je gewoon opnieuw verbinding met diezelfde locatie. Meestal krijg je dan een ander IP. Kies indien mogelijk een gespecialiseerde streamingserver. We zullen dit hieronder in meer detail bespreken.
  4. Wis de cache van je browser of gebruik de incognitomodus.
  5. Open Netflix, log in, en geniet!

De meeste hoogwaardige VPN’s zoals CyberGhost, NordVPN en Surfshark, hebben duizenden servers in hun netwerken. Dit betekent dat er meer dan genoeg opties zijn om uit te kiezen als je toevallig een server tegenkomt die op de zwarte lijst staat.

4. Gebruik een gespecialiseerde streamingserver

Sommige VPN-providers bieden gespecialiseerde streamingservers aan die speciaal zijn opgezet om met verschillende platforms te werken. Zo zijn er bijvoorbeeld servers die geoptimaliseerd zijn voor de Amerikaanse Netflix, Disney Plus en Fox Sports. Het is aan te raden om deze servers zo veel mogelijk te gebruiken omdat deze continu bijgewerkt worden en een hoog slagingspercentage hebben.

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (7)

CyberGhost biedt diverse gespecialiseerde streamingdiensten die je kunt gebruiken. Die zullen je ook toegang geven tot meer lokale platforms, zoals Servus TV in Oostenrijk.

Wil je een gespecialiseerde streamingserver gebruiken? Ga dan naar de ‘For streaming‘-sectie onder CyberGhost’s serverlocaties. Klik vervolgens op de geoptimaliseerde server waarmee je verbinding wilt maken. De verbinding zal automatisch tot stand worden gebracht en je kunt beginnen met streamen. Zorg er wel voor dat je je cache leegmaakt voordat je Netflix weer start!

5. Neem contact op met de klantenondersteuning van je VPN-service

Als geen van de bovenstaande tips werkt om het VPN-verbod van Netflix te omzeilen, is het tijd om contact op te nemen met de klantenservice van je VPN. We raden aan een VPN-dienst te gebruiken die 24/7 live chat-ondersteuning biedt, zodat een vertegenwoordiger je meteen naar een werkende server kan verwijzen.

Streamingbedrijven werken hard om VPN-servers op de zwarte lijst te zetten, terwijl VPN-aanbieders onvermoeibaar nieuwe manieren ontdekken om het VPN-verbod te omzeilen. Wanneer je moeite hebt om een werkende server te vinden kun je het beste contact opnemen met de klantenservice. Een medewerker van de klantenservice zal waarschijnlijk weten welke servers momenteel werken met Netflix of met een andere streamingdienst die je probeert te bereiken.

VPN werkt niet met e-mail: waarom kan ik geen e-mails sturen als ik mijn VPN gebruik?

Sommige gebruikers lopen tegen het probleem aan dat ze geen e-mails kunnen verzenden of ontvangen wanneer ze hun VPN aanzetten. Dit kan worden veroorzaakt door twee verschillende dingen:

  1. Jouw e-maildienst blokkeert het IP-adres van je VPN.
  2. Jouw VPN blokkeert de poort die door jouw e-maildienst wordt gebruikt.

Je e-maildienst blokkeert jouw VPN

E-mailproviders kunnen ervoor kiezen om het IP-adres van een VPN te blokkeren. Meestal is dit een veiligheidsmaatregel: als iemand toegang probeert te krijgen tot jouw inbox met een IP-adres dat volledig onbekend is, is de kans groot dat deze persoon een hacker of cybercrimineel is die probeert jouw informatie in handen te krijgen.

Daarom is het mogelijk dat e-mailproviders alleen bepaalde IP-adressen toegang geven tot je e-mail, afhankelijk van het land of de internetprovider waaraan die IP-adressen gekoppeld zijn. Het resultaat kan zijn dat je geen toegang hebt tot je inbox als je een VPN-server uit een heel ander land gebruikt. Sommige e-maildiensten blokkeren zelfs standaard bekende VPN-servers.

Je kunt dit probleem oplossen door over te schakelen naar een andere VPN-server. VPN-aanbieders zoeken regelmatig naar manieren om VPN-blokkades te omzeilen, dus je zou een werkende server moeten kunnen vinden als je een VPN-dienst gebruikt met een brede selectie. Een andere manier om dit probleem op te lossen, is om een dedicated IP-adres te krijgen bij je VPN-provider.

Je VPN blokkeert de poort van je e-maildienst

Soms ligt het probleem bij de VPN zelf. Sommige providers blokkeren onveilige poorten om jou te beschermen tegen spam en misbruik. NordVPN en ExpressVPN blokkeren TCP poort 25. Als je toegang wilt tot jouw e-mail bij deze providers, moet je overschakelen naar veiligere poorten die algemeen worden gebruikt voor e-mail, zoals poort 587 of 465. Neem contact op met de klantenservice van je e-mailprovider of VPN-provider voor hulp.

Een andere, minder veilige oplossing voor dit probleem is het verzenden van e-mails via een onversleutelde internetverbinding. Je kunt dit doen door split-tunneling te gebruiken als laatste redmiddel. Split-tunneling is een functie in veel VPN’s waarmee je kunt kiezen welke apps worden beschermd door de versleutelingstunnel van de VPN, en welke niet. Je kunt jouw e-mailprogramma vrijstellen en ervoor kiezen om dit niet te beschermen met de VPN. Je kunt je e-mail dan gewoon zoals altijd gebruiken. Het maakt je verbinding echter wel minder veilig.

Wat moet ik doen als ik een ander VPN-probleem heb?

De hierboven genoemde problemen zijn de meest voorkomende problemen die mensen tegenkomen wanneer ze hun VPN gebruiken. Misschien loop je een keer tegen een technisch probleem aan dat niet in een van de bovenstaande categorieën past. In dit geval raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van jouw VPN-provider.

Mijn VPN werkt niet: veelgestelde vragen

Je bent niet de enige die problemen heeft gehad om een VPN werkend te krijgen. Hieronder vind je enkele van de meest gestelde vragen over veel voorkomende VPN-problemen.

Waarom werkt mijn VPN niet wanneer ik verbinding maak met het internet?

Enkele veel voorkomende redenen waarom je VPN niet werkt zijn:

  • Een defecte internetverbinding (controleer je verbinding zonder VPN).
  • Strenge firewalls (voeg je VPN-app toe aan de toegestane verbindingen van jouw firewall).
  • Een geblokkeerde poort (neem contact op met de klantenservice).
  • Een drukke server (kies een andere server).
  • Verouderde VPN-software (update je systeem).

Waarom werkt mijn VPN niet met Netflix?

Je gekozen VPN-server wordt hoogstwaarschijnlijk geblokkeerd door de proxy-detectiesystemen van Netflix. Probeer onderstaande oplossingen om weer van je favoriete shows en films te genieten:

  1. Wis je cache en cookies of gebruik de incognitomodus.
  2. Maak verbinding met andere VPN-servers totdat je er een vindt die werkt. Dedicated streamingservers geven je een grotere kans op succes.
  3. Neem contact op met de klantenservice van je VPN voor advies.
  4. Neem een VPN waarvan bekend is dat deze met Netflix werkt. Kijk voor aanraders in onze lijst met de beste VPN’s voor Netflix.

Kan een VPN geblokkeerd worden?

Ja, sommige diensten zullen VPN-verbindingen detecteren en blokkeren, waaronder de meeste streamingplatforms en Google. VPN-providers ontwerpen hun producten om online beperkingen te omzeilen. Met een kwalitatieve VPN is het daarom mogelijk om VPN-blokkades te omzeilen. Als je nog steeds problemen ondervindt met VPN-blokkades, bekijk dan onze oplossingen voor de meest voorkomende VPN-problemen.

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (8)

Ronella van der Burgt

Techredacteur

Ronella houdt zich bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen

Meer artikelen uit de sectie VPN info

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (9)

Feiten en fabels rondom VPN’s: wat is nu echt waar?

9 februari 2023

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (10)

Wat is IKEv2/IPSec en hoe werkt het?

23 november 2022

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (11)

Wat is L2TP/IPSec? Een VPN-protocol uitgelegd

3 april 2023

Mijn VPN werkt niet: veelvoorkomende VPN-problemen oplossen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6233

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.