7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (2024)

Colin Thierry Bijgewerkt: 10 januari 2024

Dit artikel bevat

  • 🥇1. Private Internet Access – Beste goedkope VPN in 2024
  • 🥉3. PrivateVPN – Geweldige VPN voor beginners
  • 4. NordVPN – Betrouwbaar met geweldige beveiligingsfuncties en hoge snelheden
  • 5. Surfshark – Geweldige VPN voor grote gezinnen en zeer betaalbaar
  • 6. CactusVPN – Geweldig voor streaming + grote huishoudens
  • 7. ExpressVPN – Beste algemene VPN vooreen paar extra euro
  • Hoe kies je de beste goedkope VPN voor jouw behoeften in 2024
  • Vergelijking van de beste goedkope VPN’s in 2024
  • Veelgestelde vragen

Weinig tijd? Hier is de beste goedkope VPN:

  • 🥇Private Internet Access: Wordt geleverd met uitstekende beveiligingsfuncties, handhaaft zeer hoge snelheden, werkt met Netflix, ondersteunt torrenting, biedt intuïtieve apps voor alle OS, staat Onbeperkt gelijktijdige verbindingen toe en biedt zeer goedkope abonnementen, die beginnen bij US$2,19 / maand.

Ik heb een paar weken besteed aan het onderzoeken en testen van top VPN-diensten om de beste goedkope VPN’s in 2024 te vinden.

Helaas heb ik ontdekt dat veel goedkope VPN’s de lage prijs niet waard zijn – ze missen essentiële beveiligings- en privacyfuncties, bieden geen extra functies, loggen gebruikersgegevens, hebben trage snelheden, werken niet met de beste streamingdiensten en hebben geen geld-terug-garantie.

Toch ben ik erin geslaagd een handvol zeer goede en goedkope VPN’s te vinden. Naast het aanbieden van budgetvriendelijke prijzen en lange geld-terug-garanties, zijn alle VPN’s op deze lijst veilig, functierijk, snel en goed voor streamen & het downloaden van torrents.

Snel overzicht van de beste goedkope VPN’s:

  • 1.🥇 Private Internet Access (US$2,19 / maand)– Beste goedkope VPN in 2024.
  • 2.🥈CyberGhost VPN (US$2,19 / maand) – Geweldige streaming, torrenting & gaming.
  • 3.🥉PrivateVPN (US$2,00 / maand) – Veilig & intuïtief (goede VPN voor beginners).
  • 4. NordVPN (US$3,39 / maand)– Betrouwbaar met goede beveiliging en hoge snelheden op alle servers.
  • 5. Surfshark (US$2,29 / maand)– Goed voor grote gezinnen (met goedkope abonnementen).
  • Vergelijking van de beste goedkope VPN’s.

🥇1. Private Internet Access – Beste goedkope VPN in 2024

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (2)

Private Internet Access (PIA)is mijn favoriete goedkope VPN in 2024 – het biedt betaalbare maandelijkse en jaarlijkse abonnementen, en biedt prijzen die beginnen bij slechts US$2,19 / maand.Naast zijn goedkope abonnementen geeft PIA ook vaak extra maanden gratis weg, en de jaarabonnementen bevatten vaak gratis versleutelde cloud-opslag.

De interface kan worden weergegeven in het Nederlands, enPIA is zeer veilig, intuïtief, snel (mijn gemiddelde snelheidsverlies was slechts 25%) en uitstekend voor streaming en het downloaden van torrents. Het staat ook tot Onbeperkt gelijktijdige verbindingen toe op 1 account, wat boven de standaard van 5-7 verbindingen ligt.

Bovendien is PIA een van de meest veilige VPN’s die er zijn. Het heeft standaard VPN-beveiligingsfuncties, zoals 256-bit AES-encryptie (dezelfde encryptie die banken gebruiken), een kill switch (verbreekt automatisch de verbinding met het internet als de VPN-verbinding mislukt om te voorkomen dat je gegevens op het internet lekken) en volledige lekbescherming tegen DNS-, WebRTC-, en IPv6-lekken.

PIA heeft geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals perfecte forward secrecy en RAM-only servers. Perfect forward secrecy verandert je encryptiesleutels na elke VPN-sessie, zodat hackers geen toegang hebben tot oude of nieuwe sleutels. En RAM-only servers betekent dat er geen gegevens worden opgeslagen op de harde schijf (en elke server wordt schoongeveegd wanneer hij wordt gereset).

PIA biedt geweldige extra functies, zoals:

  • Split tunneling – Met deze functie kun je kiezen welke apps en IP-adressen via de VPN worden gerouteerd, en welke via je lokale netwerk. PIA biedt split tunneling aan op Android, Windows en Mac.
  • Adblocker (MACE) – Blokkeert advertenties, trackers en kwaadaardige websites.
  • Obfuscatie – PIA’s Shadowsocks proxyservers kunnen internetrestricties in landen met veel censuur, zoals China en Iran, omzeilen.
  • Identity Guard – laat je zien of je persoonlijke gegevens (e-mailadressen, wachtwoorden, geboortedatum, enz.) betrokken zijn geweest bij een datalek.

Een van mijn favoriete dingen van PIA is dat al zijn apps volledig open-source zijn, waardoor iedereen de code kan onderzoeken op gaten in de beveiliging of privacy. En van PIA’s geen-logbestandenbeleid is het bewezen in meerdere gerechtelijke documenten dat het geen gebruikersgegevens opslaat, zoals IP-adressen, websites die je bezoekt of bestanden die je downloadt.

Tot slot is PIA ook een van mijn topkeuzes voor streaming. Het werkt met Netflix US, UK, en andere populaire catalogi, Amazon Prime, Disney+, Hulu, BBC iPlayer en meer.En dankzij de hoge snelheden van PIA kon ik tv-programma’s en films in HD- en 4K-kwaliteit streamen zonder enige onderbrekingen. PIA biedt ook uitstekende ondersteuning voor torrents – torrents zijn mogelijk op al zijn servers, werken met alle grote P2P-clients, zoals BitTorrent, Deluxe en Vuze, en staan port forwarding toe (waarmee je verbinding kunt maken met meer peers voor nog hogere downloadsnelheden).

PIA accepteert 4 creditcards, PayPal, Amazon Pay en cryptocurrencies, en alle abonnementen hebben een 30-dagen geld-terug-garantie.

Conclusie:

Private Internet Access is de beste algemene goedkope VPN op de markt – het is veilig, biedt intuïtieve apps, handhaaft zeer hoge snelheden, werkt met alle streaming-apps, en biedt verschillende abonnementen die beginnen bij US$2,19 / maand. PIA geeft ook vaak extra maanden gratis weg, staat tot Onbeperkt gelijktijdige verbindingen toe, en ondersteunt alle abonnementen met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige review van Private Internet Access

🥈2. CyberGhost VPN – Veilig + super voor streamen, torrents & gamen

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (3)

CyberGhost VPNbiedt maandelijkse en jaarlijkse abonnementen die beginnen bij slechts US$2,19 / maand – CyberGhost heeft niet alleen een van de goedkoopste prijzen, maar staat er ook om bekend 3 maanden gratis weg te geven.

De Mac, iOS en Android apps ondersteunen het Nederlands, het is zeer veilig, biedt goede snelheden en wordt geleverd met speciale servers die zijn geoptimaliseerd voor streaming, torrents en gaming (het is een van mijn favoriete VPN’s voor gaming in 2024). En het is een goede keuze voor huishoudens met meerdere apparaten, aangezien het tot 7 gelijktijdige verbindingen op 1 account ondersteunt.

CyberGhost heeft het grootste servernetwerk op deze lijst (11,528 servers in 90+ landen) – hierdoor kan vrijwel elke gebruiker in de wereld verbinding maken met een server in de buurt om hoge snelheden te krijgen, en het helpt overbevolking op de server te voorkomen, wat vertragingen veroorzaakt. Over snelheden gesproken: CyberGhost had slechts een gemiddelde snelheidsafname van 30% tijdens mijn tests, wat niet zo snel is als Private Internet Access, maar het is nog steeds vrij goed voor alle online activiteiten.

Naast essentiële beveiligingsfuncties, zoals 256-bit AES-encryptie, een kill switch, een strikt geen-logbestandenbeleid, bescherming tegen lekken in DNS en WebRTC, en geavanceerde beveiligingstools zoals perfecte forward secrecy en RAM-only servers, bevat CyberGhost ook:

  • Smart Rules – Met deze functie kun je de beveiligings- en privacy-instellingen van CyberGhost VPN aanpassen.
  • Adblocker – Blokkeert advertenties en kwaadaardige content.
  • Split tunneling – CyberGhost staat je alleen toe om apps uit te sluiten van de VPN-tunnel (bij PIA kun je ook IP-adressen uitsluiten), en de functie is alleen beschikbaar op de Android-app.
  • NoSpy servers – Omdat de servers zich bevinden op het hoofdkantoor van CyberGhost, zijn ze veiliger en bieden ze hogere snelheden.
  • My ID Guard – Traceert en waarschuwt je als je e-mail of wachtwoorden zijn uitgelekt op het dark web.

Bovendien is CyberGhost uitstekend voor streaming en het downloaden van torrents – het heeft 50+ dedicated servers in 10+ landen(inclusief de VS en het VK)die geoptimaliseerd zijn voor streaming-apps zoals Netflix, en het heeft dedicated torrenting servers in 65+ landen, waaronder Nederland en België. Hoewel de gespecialiseerde servers voor streaming en torrents geweldig werkten tijdens mijn tests, geef ik een lichte voorkeur aan Private Internet Access omdat het gemakkelijk streaming en torrents op alle servers toestaat.

Helaas werkt CyberGhost niet in beperkende landen als China en Iran.

CyberGhost accepteert creditcards, PayPal, Google Pay, Amazon Pay en Bitcoin. En het ondersteunt alle van de jaarlijkse abonnementen met een zeer royale 45-dagen geld-terug-garantie (het maandabonnement heeft een 14-dagen geld-terug-garantie).

Conclusie:

CyberGhost VPN bevat goede beveiligingsfuncties, heeft dedicated servers voor streaming, torrents en gaming, en biedt goedkope abonnementen vanaf US$2,19 / maand – zijn langste abonnement biedt meestal 3 extra maanden gratis. CyberGhost staat tot 7 gelijktijdige verbindingen toe, en het steunt alle jaarlijkse abonnementen met een genereuze 45-dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige CyberGhost VPN review

🥉3. PrivateVPN – Geweldige VPN voor beginners

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (4)

PrivateVPNheeft goedkope abonnementen die beginnen bij US$2,00 / maand, bevatten soms gratis maanden en ondersteunen tot 10 verbindingen.

De gebruikersinterface is beschikbaar in het Nederlands enPrivateVPN heeft goede beveiligings- en privacyfuncties, behoudt hoge snelheden (met een gemiddelde daling van ongeveer 40%), en is uiterst gemakkelijk te gebruiken – mensen die nog nooit een VPN hebben gebruikt, zullen PrivateVPN zeer intuïtief vinden.

Een van de dingen die ik het leukst vind aan PrivateVPN is dat de desktop-apps een Simple View modus hebben die de gebruikersfuncties tot een minimum beperkt, waardoor je alleen een server kunt kiezen, contact kunt opnemen met de klantenservice en je account kunt bekijken – de Advanced View geeft gebruikers volledige toegang tot alle functies en voorkeuren.

En alle abonnementen van PrivateVPN bieden 256-bit AES-encryptie, een kill switch, een duidelijk geen-logbestandenbeleid, en DNS- en IPv6lekbescherming (maar niet WebRTC). Maar in tegenstelling tot Private Internet Access en CyberGhost VPN mist PrivateVPN geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals perfect forward secrecy, evenals enkele belangrijke extra functies zoals split tunneling en een adblocker.

PrivateVPN is ook niet zo snel als Private Internet Access– ik ervaarde vergelijkbare snelheden als PIA op lokale servers, maar websites deden er langer over om te laden en er was wat buffering tijdens het bekijken van content op verre servers.

PrivateVPN werkt ook met alle populaire streamingdiensten (ik had toegang tot Netflix, Amazon Prime, Disney+, Hulu, HBO Max en meer), staat torrenting toe op al zijn 200+ servers in 60+ landen(met servers in Amsterdam)en omzeilt internet firewalls in beperkende landen met zijn Stealth VPN-functie.

PrivateVPN accepteert meerdere vormen van betaling, waaronder Bitcoin. Alle abonnementen worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Conclusie:

PrivateVPN heeft verschillende abonnementen vanaf US$2,00 / maand, en het biedt soms extra maanden gratis aan. Het heeft goede privacy en beveiliging, handhaaft hoge snelheden op lokale servers, en biedt gebruiksvriendelijke apps die het een goede keuze maken voor mensen die nog nooit een VPN hebben gebruikt. PrivateVPN staat 10 verbindingen toe en heeft een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige PrivateVPN review

4. NordVPN – Betrouwbaar met geweldige beveiligingsfuncties en hoge snelheden

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (5)

NordVPNbiedt toegang tot meerdere beveiligingsfuncties die je gegevens online veilig houden, zoals Threat Protection. Dit is een van de beste VPN-adblockers op de markt en verwijdert bovendien kwaadaardige advertenties, blokkeert verbindingen met verdachte sites en beschermt je toestel tegen met malware geïnfecteerde downloads. Sterker nog, Threat Protection blijft actief, zelfs als je niet verbonden bent met een VPN-server, wat echt handig is.

Daarnaast is er Dark Web Monitor, die het dark web scant en je waarschuwt als de login die aan je NordVPN-account gekoppeld is, gelekt is. Ik ben blij dit te zien, want dit is een van de enige VPN’s op de markt die is uitgerust met een functie voor dark web monitoring.

Bovendien is NordVPN voorzien van andere geweldige beveiligingsfuncties. Zo biedt het double VPN-servers, die een extra laag van versleuteling toevoegen, en het is daarbij uitgerust met obfuscation. Bovendien heeft de VPN zijn eigen protocol genaamd NordLynx, dat is ontworpen om sterke beveiliging en echt hoge snelheden te bieden.

NordVPN bidt bovendien geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder volledige lekbescherming, RAM-only servers en perfect forward secrecy. Zijn strikte geen logsbeleid is onafhankelijk geaudit, en ook waar gebleken toen een van de datacentra waar een van zijn servers was ondergebracht een datalek opliep en er geen gebruikersgegevens in gevaar kwamen.

De provider is ook geweldig voor streaming en torrenting. Het werkt met meerdere populaire streamingdiensten zoals Netflix en BBC iPlayer en heeft maar liefst meer dan 4.500 P2P-servers. Het biedt bovendien echt goede snelheden voor streamen, torrenten en andere online activiteiten op al zijn servers.

Ik denk ook dat NordVPN een goede VPN voor gamen is dankzij zijn Meshnet-functie, waarmee je tot 60 apparaten kunt koppelen via versleutelde VPN-verbindingen. Dit helpt je veilig virtuele LAN-party’s te hosten.

Daarnaast biedt deze VPN talloze andere voordelen. Zo beschikt het over meer dan 5.000 servers in meer dan 55 landen (inclusief Nederland), is het uitgerust met split-tunneling, en biedt het echt intuïtieve apps voor alle grote platforms.

NordVPNbiedt budgetvriendelijke abonnementen die beginnen vanaf US$3,39 / maand. Op alle aankopen geldt een risicovrije geld-terug-garantie van 30 dagen.

Conclusie:

NordVPN is zeer veilig, beschikt over een heleboel functies en behoudt goede snelheden voor alle online activiteiten. Naast geavanceerde beveiligingsfuncties zoals RAM-only servers en perfect forward secrecy, heeft het ook een adblocker en dark web monitor. Het werkt ook met alle streamingdiensten, ondersteunt torrenting op meer dan 4.500 servers, en is bovendien een uitstekende keuze voor gamen. NordVPN dekt alle aankopen met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Lees de volledige NordVPN review

5. Surfshark – Geweldige VPN voor grote gezinnen en zeer betaalbaar

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (6)

Surfsharkstaat een onbeperkt aantal verbindingen toe, wat betekent dat je het op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Het is dus een geweldige optie als iedereen in je gezin een goede VPN nodig heeft. Ik ben ook blij om dit te zien, omdat heel weinig VPN’s een onbeperkt aantal verbindingen ondersteunen.

Het is uitgerust met echt goede beveiligingsfuncties, waaronder CleanWeb, dat een van de beste VPN-adblockers is die er zijn. Daarnaast biedt het obfuscation, double VPN-verbindingen voor extra beveiliging, en IP Rotator, die regelmatig je IP-adres verandert om het moeilijker te maken voor iemand om je locatie te traceren. De provider biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties zoals RAM-only servers en perfect forward secrecy, maar het mist volledige lekbescherming (maar ik heb nooit lekken ervaren in mijn tests).

Je krijgt ook vrij goede ondersteuning bij streamen, aangezien de VPN toegang heeft tot top websites als Netflix, HBO Max en BBC iPlayer. Het heeft echter geen toegang tot Disney+. Het ondersteunt daarbij P2P-downloads op al zijn servers.

Er zijn meer dan 3.200 servers in meer dan 90 landen beschikbaar (inclusief Nederland), wat het eenvoudig maakt om servers in de buurt te gebruiken voor hoge snelheden. Over snelheden gesproken, de provider heeft snelle verbindingen op de meeste servers, maar ik ondervond aanzienlijke vertragingen op zeer verafgelegen servers.

Surfsharkis ook een van de meest betaalbare VPN’s op de markt, met abonnementen die beginnen vanaf slechts US$2,29 / maand. Het is dus ook een goede keuze als je een beperkt budget hebt. Alle abonnementen zijn voorzien van een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Conclusie:

Surfsharkis een van de weinige VPN’s die een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen toestaat, waardoor het geweldig is voor huishoudens met meerdere apparaten en grote gezinnen. Het is ook veilig, snel en werkt met populaire streamingdiensten zoals Netflix. Het heeft betaalbare abonnementen en biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen op alle aankopen.

Lees de volledige Surfshark review

6. CactusVPN – Geweldig voor streaming + grote huishoudens

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (7)

CactusVPNbiedt meerdere abonnementen met prijzen vanaf US$3,95 / maand, en het is een van de weinige VPN’s die onbeperkte gelijktijdige verbindingen toestaat – wat betekent dat je kunt streamen, torrents downloaden, browsen en videogames spelen op zoveel apparaten als je wilt op hetzelfde moment (daarom is het geweldig voor grote huishoudens of mensen met veel apparaten).

Nog iets dat het onderscheidt van de concurrentie is dat het SmartDNS gebruikt in plaats van zijn VPN om toegang te krijgen tot streamingdiensten (je gebruikt de VPN voor al je andere online activiteiten) – dankzij zijn SmartDNS heeft CactusVPN toegang tot maar liefst 340+ streamingwebsites uit 10+ landen.

En omdat SmartDNS geen encryptie gebruikt, biedt het zelfs hogere snelheden dan een VPN. Tijdens mijn tests heb ik content bekeken op een ton aan verschillende streaming-apps (Netflix, Amazon, HBO Max, etc.) in HD en 4K kwaliteit zonder enige onderbrekingen of vertraging.Ik hou er echt van hoe eenvoudig het is om heen en weer te schakelen tussen de SmartDNS en de VPN – slechts één klik!

Toch had ik bij gebruik van het VPN veel lagere snelheden dan met Private Internet Access– het laden van websites duurde een paar seconden, video’s werden gebufferd terwijl ik aan het browsen was en er was een merkbare vertraging tijdens het gamen.

Als het op beveiliging aankomt, heeft CactusVPN 256-bit AES-encryptie, een kill switch en een geen-logbestandenbeleid. Daarnaast heeft het split tunneling (alleen voor Android) en obfuscatie – wat je online activiteiten verbergt voor je ISP, maar het werkt niet in beperkende landen.

Maar in tegenstelling tot CyberGhost VPNheeft CactusVPN een zeer klein servernetwerk (slechts 39 servers in 22 locaties, waaronder Amsterdam). Hoewel de servers over de hele wereld verspreid zijn, kunnen gebruikers in sommige regio’s, zoals Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en het Midden-Oosten, moeite hebben om verbinding te maken met een snelle server.

CactusVPN accepteert meerdere betaalmethodes en ondersteunt alle abonnementen met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Conclusie:

CactusVPN’s abonnementen beginnen bij minimaal US$3,95 / maand, en het is een van de weinige VPN’s op de markt die onbeperkte gelijktijdige verbindingen aanbiedt. Het gebruikt SmartDNS om toegang te krijgen tot 340+ streamingdiensten, waaronder Netflix en Amazon Prime, maar het heeft het kleinste servernetwerk op deze lijst en de snelheden van zijn VPN zijn niet zo snel als andere VPN’s die ik aanbeveel. CactusVPN ondersteunt alle abonnementen met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige CactusVPN recensie

7. ExpressVPN – Beste algemene VPN vooreen paar extra euro

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (8)

ExpressVPNkost misschien iets meer dan de andere VPN’s op deze lijst, maar het biedt de beste waarde op de markt -en met onze exclusieve 49% korting, kun je het krijgen voor US$6,67 / maand, wat een vrij goede deal is. Ik heb ExpressVPN vaak extra maanden gratis zien weggeven.

ExpressVPN’s dashboard kan worden weergegeven in het Nederlands en deze VPNheeft robuuste beveiligingsfuncties, handhaaft de snelste snelheden op deze lijst, werkt met 65+ streamingdiensten, staat P2P-verkeer toe op al zijn 3.000+ servers netwerk in 90+ landen (waaronder Nederland en België), en laat je tot 8 apparaten verbinden – het staat op nummer 1 in onze lijst van de beste VPN’s in 2024en het is onze topkeuze voor het kijken naar Netflix, voor het downloaden van torrents en zelfs voor gaming. Het kan ook lokale diensten deblokkeren, zoals KPN iTV en NLZiet.

ExpressVPN ondersteunt alle abonnementen met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Conclusie:

ExpressVPN is de beste VPN op de markt in 2024. Hoewel het een beetje duurder is dan de andere VPN’s op deze lijst, biedt het de beste algemene waarde. Met prijzen vanaf US$6,67 / maand heeft ExpressVPN uitstekende beveiligingsfuncties, bliksemsnelle snelheden, werkt met 65+ streaming sites, staat P2P-verkeer toe op al zijn 3.000+ servers in 90+ landen, en het staat tot 8 gelijktijdige verbindingen toe. Alle abonnementen worden ondersteund met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees de volledige ExpressVPN review

Hoe kies je de beste goedkope VPN voor jouw behoeften in 2024

  • Prijs. Alle VPN’s op deze lijst bieden zeer goedkope prijzen, vooral op langetermijnabonnementen – Private Internet Access is mijn topkeuze voor de beste goedkope VPN, terwijl ExpressVPNmijn algemene favoriete VPN is in 2024 (maar het is duurder dan de andere opties op de lijst).
  • Beveiliging.Alle VPN’s op deze lijst hebben standaard beveiligingsfuncties, zoals 256-bit AES-versleuteling, een kill switch, bescherming tegen lekken en een strikt geen-logbestandenbeleid.
  • Snelheid.Hoewel alle VPN’s je internetverbindingen vertragen vanwege het encryptieproces, behouden de VPN’s hier hoge snelheden over alle servers (mijn snelheid daalde met niet meer dan gemiddeld 43%).
  • Streamen en torrents downloaden. Alle VPN’s op deze lijst werken met topstreamingdiensten, waaronder Netflix (VS, VK en andere populaire bibliotheken), Amazon Prime, Hulu en Disney+. Al deze VPN’s ondersteunen torrenting.

Vergelijking van de beste goedkope VPN’s in 2024

VPNVanaf prijsGeld-terug-garantieGratis abonnementAantal apparaten
1.🥇Private Internet AccessUS$2,19 / maand30 dagenGeenOnbeperkt
2.🥈CyberGhost VPNUS$2,19 / maand45 dagen (jaarabonnementen)Geen7
3.🥉PrivateVPNUS$2,00 / maand30 dagenGeen10
4. NordVPNUS$3,39 / maand30 dagenGeen10
5. SurfsharkUS$2,29 / maand30 dagenGeenOnbeperkt
6. CactusVPNUS$3,95 / maand30 dagenGeenOnbeperkt
7. ExpressVPNUS$6,67 / maand30 dagenGeen8

Topmerken die de lijst niet gehaald hebben

  • Hotspot Shield. Hotspot Shield is heel snel, werkt met top streamingsites, en zijn minst uitgebreide abonnement is redelijk geprijsd op US$2,99 / maand. Ik vind het alleen niet leuk dat je direct een toezegging voor een erg lange periode moet doen om het voor deze prijs te krijgen. De abonnementen voor de kortere termijn zijn namelijk erg duur.
  • IVPN. IVPN is snel, veilig en gebruiksvriendelijk, maar het werkt niet met populaire streamingsites en heeft een hogere maandelijkse prijs (vanaf US$6,00 / maand) dan de meeste top VPNs.
  • Boleh VPN. BolehVPN is snel en goed voor torrenting, maar het is niet gebruiksvriendelijk, werkt niet met veel streamingsites (inclusief Netflix), het kan je data loggen en het is prijzig (het goedkoopste abonnement kost US$9,99 / maand).

Veelgestelde vragen

Wat is de beste goedkope VPN voor Nederland?

Private Internet Access (PIA)is mijn topkeuze voor de beste goedkope VPN in 2024. Private Internet Access heeft uitstekende beveiligingsfuncties, zeer hoge snelheden, werkt met alle populaire streaming-apps, ondersteunt torrenting op alle servers in 75+ landen(waaronder Nederland en België)en biedt zeer goedkope prijzen, die beginnen bij US$6,67 / maand.

Zijn goedkope VPN’s veilig?

Dat hangt af van de VPN. Veel goedkope VPN’s zijn niet veilig en sommige goedkope VPN’s zijn zelfs gevaarlijk – ze missen essentiële beveiligingsfuncties, kunnen je online verkeer loggen, en je persoonlijke gegevens op het internet lekken.

Maar alle goedkope VPN’s die ik aanbeveel zijn zeer veilig. Ze hebben topbeveiligingsfuncties (256-bit AES-encryptie, een kill switch en een strikt geen-logbestandenbeleid), bescherming tegen DNS-, WebRTC- en IPv6-lekken, geavanceerde beveiligingsfuncties zoals perfect forward secrecy en bevatten ook extra functies zoals split tunneling en een adblocker.

Hoe krijg je een goedkope VPN?

Er zijn 3 zeer snelle en eenvoudige stappen om een goedkope VPN te krijgen in 2024:

  1. Kies een gerenommeerde VPN. Kies een goede VPN die goedkope prijzen biedt (ik raad Private Internet Accessaan, die begint bij US$2,19 / maand).
  2. Download en installeer de VPN-app. Het duurt meestal maar een paar minuten om een goedkope VPN te downloaden en te installeren op je apparaten – het enige wat je hoeft te doen is de in-app instructies volgen. Als je van plan bent om de VPN op meerdere apparaten te installeren, controleer dan het aantal gelijktijdige verbindingen dat de provider toestaat – Private Internet Accessstaat tot Onbeperkt verbindingen toe.
  3. Maak verbinding met een VPN-server. Open de app, scroll door de lijst met serverlocaties en maak verbinding met een server – je kunt de quick connect-tool gebruiken om verbinding te maken met de snelste server op basis van je locatie, of je kunt handmatig een server kiezen.

Werken goedkope VPN’s met Netflix en andere streamingplatforms?

De meeste goedkope VPN’s werken niet met Netflix en andere populaire streaming-apps, maar alle VPN’s die ik aanbeveel, hebben toegang tot Netflix en andere streamingplatforms.

Desalniettemin is ExpressVPNmijn favoriete VPN voor het streamen van Netflixen andere streamingsites – het werkt met 65+ streaming-apps en heeft razendsnelle snelheden voor de meest vloeiende streaming.

Plaats in onze ranglijst

Aanbieder

Onze score

Beste deal

1

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (9)

9.6

Bespaar 82%

Bezoek website

2

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (10)

9.4

Bespaar 83%

Bezoek website

3

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (11)

8.8

Bespaar 85%

Bezoek website

4

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (12)

9.2

Bespaar 67%

Bezoek website

5

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (13)

9.0

Bespaar 81%

Bezoek website

Over de auteur

Colin Thierry

Bijgewerkt: 10 januari 2024

Over de auteur

Colin Thierry is een cyberbeveiligingsonderzoeker en journalist die de afgelopen twee jaar een enorme hoeveelheid aan content voor het web heeft geschreven. Zijn vrije tijd brengt hij graag tijd buitenshuis door, hij reist graag en houdt van het spelen van videogames en het kijken naar sportprogramma’s.

978 904

7 beste goedkope VPN's in 2024 (veilig, snel & onder €4/maand) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5884

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.